Wat kunnen we in de toekomst verwachten

Indien mijn hypothese juist is dan kunnen we het volgende in de toekomst verwachten.

Naarmate er meer gevoelige instrumenten worden gebruikt zal het aantal ontdekte volwassen sterrenstelsels toenemen. Het zal blijken dat ook op afstanden die dicht tegen de 13,8 miljard lichtjaar afstand liggen volwassen sterrenstelsels bestaan. Nu reeds wijzen nieuwe ontdekkingen daarop:

 

 

Er zijn flink wat aanwijzingen/bewijzen dat het heelal ouder moet zijn dan 13,8 miljard jaar. Zo bestaan er structuren in het heelal die alleen gevormd kunnen zijn als het heelal veel ouder is.

 

 

Uiteindelijk zal blijken dat de kosmische achtergrondstraling, waarvan nu gedacht wordt dat het warmtestraling is en is uitgezonden kort na de oerknal, afkomstig is van intergalactisch stof dat tot 2,7 K is afgekoeld. Volgens de Oerknaltheorie was het vroege heelal extreem heet. Terwijl het uitdijde, koelde het heelal af.

In 1926 berekende Sir Arthur Eddington al wat de minimumtemperatuur van een lichaam in de ruimte wordt als die afkoelt en tegelijkertijd ondergedompeld is in de straling van het verre sterrenlicht. Zonder instelbare parameters, verkreeg hij 3° K (later verfijnd tot 2,8° K). Laat dat nou net de de waargenomen temperatuur van de zogenaamde “kosmische achtergrond straling” zijn.

Er zijn al aanwijzingen dat er iets mis is: Resultaten van Planck spreken resultaten van Hubble tegen – 7 februari 2015

Mijn theorie stamt van 1986 en in 1994 heb ik die als akte van depo geregistreerd bij Notaris Nielsen in Groningen. In 1998 werd ontdekt dat de verst gelegen sterrenstelsels relatief minder roodverschuiving geven dan toen werd verwacht. Mijn theorie geeft daarvoor een goede verklaring.

wpid-Hubble-DiagramV-D3-300x241

Nicholas B. Suntzeff en Brian Schmidt kregen voor hun werk in 2011 de Nobelprijs voor de Natuurkunde.

Geef een reactie