Het holografisch principe

Volgens het holografisch principe kan de informatie van ons drie dimensionale heelal plus tijd worden geprojecteerd op een 2D-oppervlak plus tijd of op een 3D-oppervlak zonder tijd. Anders gezegd; alle informatie in ons vier-dimensionale heelal kan worden beschreven in een ruimte met drie coördinaten.

Zoals u op deze site kunt lezen voldoet mijn theorie aan het holografisch principe; ons 3D-heelal met tijd kan geheel worden gereconstrueerd als bekend is hoe alle deeltjes zich op het 3D-oppervlak (zonder tijd) hebben bewogen.
Het effect is enigszins te vergelijken met dat van een film. De illusie van tijd wordt in een film, 2D plus tijd, opgewekt door 24 beeldjes per seconde te tonen uit de 2D-ruimte, zonder tijd, van de film. Door het aantal beeldjes te tellen weet je dus waar je je, in de film, in de tijd bevindt. Als er 96 beeldjes in een meter passen dan weet je dat je je na n meter n * 4 seconden in de tijd bevindt.

Het lijkt enorm ingewikkeld maar kan voor een aantal gevallen eenvoudig worden uitgelegd.

Neem bijvoorbeeld een driedimensionale ruimte die bepaald wordt door x, y en z. Als blijkt dat z een functie is van x en y dan is z niet meer nodig voor de volledige beschrijving van die ruimte. We zeggen dan dat de projectie van deze ruimte op x en y een volledige beschrijving geeft van de ruimte.

Neem een plat vlak met vier spiegels. De vier spiegels staan zo opgesteld dat als we een foton sturen vanuit de coördinaten 0,0 in de richting van de eerste spiegel op coördinaat x,0 deze gereflecteerd wordt richting de tweede spiegel op x,y die dan weer gereflecteerd wordt naar 0,y, dan naar 0,0 enz.

hgp1

Samen met de dimensie tijd kunnen we die beweging in een driedimensionale ruimte voorstellen.

hgp2

In dit geval is de tijd een functie van x en y en wel zo dat
hgp3
De dimensie tijd in de figuur voegt geen extra informatie toe en hebben we voldoende aan de projectie van x,y,t-ruimte in het x,y-vlak.

Zoals beschreven in Relativiteitstheorie voor dummies kan een materiedeeltje worden beschreven als zijnde samengesteld uit deeltjes (neutronen, protonen en elektronen) die weer zijn samengesteld uit minuscule deeltjes die met de snelheid van c bewegen.

Als we het materiedeeltje een zelfde weg laten afleggen als het foton dan geldt
hgp4
hgp5
is afgelegde weg van de quarks, anti-quarks, gluonen en de lading van het elektron.

Ook in dit geval voegt tijd geen extra informatie toe en hebben we voldoende aan de projectie van x,y,t-ruimte in het x,y-vlak.

Zie: Relativiteitstheorie eenvoudig uitgelegd
en ook: A Thin Sheet of Reality: The Universe as a Hologram
en: Snaren en holografie (1): Inleiding
en: Is The Universe A Hologram? (YouTube)
en: “Why is the universe expanding?“.